Banner JFAD

Hoe zorgt u dat u gestolen goederen terug krijgt?

Hoe elke ondernemer duidelijk bewijsmateriaal vast kan leggen bij nachtelijke diefstal, inbraak of vandalisme (zelfs als het pikkedonker is)

De meeste gevallen van inbraak en diefstal worden niet opgelost

Wist u dat er in 2019 slechts 15% van alle diefstallen en inbraken werd opgehelderd en dat ondernemers vaak in grote financiële problemen komen hierdoor? Volgens het CBS werd er vorig jaar aangifte gedaan van maar liefst van 374.160 diefstallen en inbraken. Daarvan werden er slechts 54.705 opgehelderd.

Hoe zorgt u dat u gestolen goederen terug krijgt?

U vraagt zich vast af wat u als ondernemer kunt doen om diefstal en inbraak te voorkomen en hoe u de kans op arrestatie zo groot mogelijk maakt indien het u tóch overkomt. Als de daders gepakt worden is de kans dat u de gestolen goederen terug krijgt groter.

 

  • Laat een goede beveiligingscamera installeren. Zo beschikt u over een duidelijk signalement van de daders en heeft u overtuigend bewijsmateriaal.
  • Soms is bij waardevolle goederen of voertuigen een GPS-systeem ingebouwd. Gebruik dit om uw gestolen goederen te traceren.
  • Let er bij de aanschaf van een voertuigvolgsysteem op dat het door Kiwa SCM goedgekeurd is en dat het systeem door een installateur met certificering wordt geïnstalleerd. Dan voldoet de kwaliteit aan de actuele normen.
  • Doe altijd aangifte of melding van inbraak, diefstal of schade. De politie kan dan helpen uw gestolen spullen terug te krijgen, onder meer door gebruik van het Camera in Beeld
  • Vraag aan organisaties en particulieren in uw nabije omgeving of zij rond het bewuste tijdstip met hun beveiligingscamera beelden hebben vastgelegd van de daders.
  • Plaats gegevens van de gestolen goederen in het Gestolen Objecten Register.
  • Kijk hier of je gestolen goederen gevonden zijn door de politie.
Hoe zorgt u dat u gestolen goederen terug krijgt?

Stel dat alle ondernemers beveiligingscamera´s zouden ophangen om hun bezit te bewaken? Dan zouden er niet alleen minder inbraken zijn, maar dan zou zelfs de verzekeringspremie verlaagd kunnen worden. Dat is dubbel profiteren!

Een beveiligingscamera met infrarood geeft onduidelijke zwart-wit beelden

Hier is het probleem waar u tegenaan loopt. De meeste ondernemers hebben (als ze al een bewakingssysteem hebben) een bewakingscamera met infrarood. De beelden die hiermee in de nacht worden opgenomen zijn zwart-wit, wazig en gaan over in de achtergrond. Daardoor is het moeilijk is om de details te onderscheiden. De beelden zijn niet duidelijk genoeg voor een signalement en dus is er geen overtuigende bewijslast.

Onduidelijk beeld beveiligingscamera heeft dramatische gevolgen

Als een beveiligingscamera onduidelijke bewakingsbeelden vastlegt, zorgt dat ervoor dat de dader er gewoon vandoor kan gaan zonder ooit opgepakt te worden. U ziet uw waardevolle bezittingen niet meer terug. Vervolgens start een vervelend en lang traject om via uw verzekering toch nog een deel van de waarde terug te kunnen krijgen. Ondertussen moet u nieuwe spullen (bedrijfswagen, gereedschappen en voorraad) aanschaffen om uw onderneming voort te zetten. Want u laat uw klanten natuurlijk niet wachten.

Welke beveiligingscamera is de beste voor dag en nacht?

Welke beveiligingscamera is de beste voor dag en nacht?

Vergeet beveiligingscamera´s met infrarood. De gloednieuwe serie beveiligingscamera´s met Hikvision ColorVu Technology nemen dag én nacht duidelijke bewakingsbeelden op in kleur. Dit betekent dat mensen, voorwerpen en voertuigen veel beter geïdentificeerd kunnen worden. Hierdoor maken inbrekers en dieven geen kans meer om ongezien weg te komen.

HEEFT U VRAGEN OF SPECIFIEKE WENSEN? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP.
Call Now Button